Det här är de bästa Bitcoin-noderna

Casa CTO Jameson Lopp har publicerat sin årliga rangordning av Bitcoin-noder
Det här är de bästa Bitcoin-noderna
Omslagsbild via stock.adobe.com
Casa CTO Jameson Lopp har publicerat sin årliga rangordning av implementeringar av Bitcoin-noder.

Enligt hans resultat är det fortfarande det bästa sättet att köra din egen Bitcoin Core-nod. Version 0.21 är betydligt snabbare än närmaste konkurrent Gocoin 1.9.8 (5 timmar, 41 minuter respektive 7 timmar, 38 minuter). Men Bitcoin Core: s CPU-prestanda är fortfarande den största flaskhalsen.

I år överträffade Gocoin, en fullständig nodklient skriven på Go-programmeringsspråket, Bcoin och visade betydligt bättre prestanda än 2019. Libbitcoin Node och Parity Bitcoin kommer på fjärde och femte plats.

Den bästa synkroniseringstiden beräknas vara tre timmar om det inte var något problem att skriva in / ut-operationer på en fysisk disk.

Bitcoin-nod
Bild av blog.lopp.net
För att synkronisera en Bitcoin-nod måste man ladda ner en hel kopia av Bitcoin-blockkedjan vars nuvarande storlek är cirka 320 gigabyte. Lopp använde en gigabit-fiberanslutning och en avancerad dator för att utföra alla tester.

Relaterad

Toppländer efter Bitcoin-noder: USA och Tyskland i spetsen
Även om detta kan tyckas vara för mycket besvär, men att köra din egen nod gör nätverket mer decentraliserat. Utöver det gör det att du kan validera dina egna transaktioner genom att klippa ut mellanhanden.

I sitt blogginlägg för 2017 förklarade Lopp att fullständiga noder erbjuder de starkaste integritets- och säkerhetsmodellerna, som fungerar som din “personliga vaktpost”:

”Noder fungerar som din personliga vaktpost och skyddar dig mot bedräglig aktivitet. De avvisar handlingar som genomförs av regelbrytare, även när du är upptagen eller sover. ”

Det är fortfarande en ganska altruistisk strävan att köra Bitcoin-noder, varför deras antal sjönk till ett treårigt lågt i maj.